انواع ادویه و موارد مصرف آن در آشپزی

شمیران سوپرشمیران سوپر
178 بازدید
انواع ادویه

آیا می توانید جهانی بدون ادویه را تصور کنید؟ این موضوع مثل خوردن غذایی است که هیچ نمکی در آن وجود ندارد. ادویه جات همان چیزی هستند که یک غذای معمولی را به یک سطح کاملاً خوشمزه می رسانند.

بشر از دوران باستان از انواع ادویه در پخت و پز استفاده می کرده است. تصور می شود قدیمی ترین ادویه هایی که برای تهیه غذا استفاده می شده؛ دارچین و فلفل سیاه بوده است. وقتی بازرگانان سفر خود را به سرزمین های دور آغاز کردند، ادویه های محلی را با خود برده و با ادویه های جدید و غیرمعمول بازگشتند. ادویه هایی مانند جوز هندی، میخک، زنجبیل، زیره و فلفل از ادویه های رایج در جهان بودند.در ادامه با بلاگ شمیران سوپر همراه شمائیم تا در مورد ادویه ها و موارد مصرف آن بیشتر بدانیم.

ادویه فلفل سیاه

ادویه فلفل سیاه چیست ؟

مانند نمک، فلفل سیاه تقریباً روی هر میز آشپزخانه و ناهارخوری وجود دارد. این ادویه سیاه، در هند و سایر کشورهای گرمسیری آسیا که می روید و یکی از رایج ترین ادویه ها در جهان است. فلفل سیاه که به “پادشاه ادویه جات” معروف است، به همراه فلفل سفید هر دو از یک گونه گیاهی هستند. بوته فلفل در ابتدا به رنگ سبز می باشد و بعد از برداشت این فلفل کال و سبز رنگ، آن را پخته و سپس خشک کرده تا فلفل سیاه به دست بیاید. فلفل سفید بر خلاف فلفل سیاه تا قبل رسیدن از بوته چیده نشده و به علت جدا شدن پوست، دانه سفید آن نمایان می شود که همان فلفل سفید است.

خواص فلفل سیاه

فلفل سیاه حاوی ماده شیمیایی به نام “پیپرین” است. به نظر می رسد این ماده شیمیایی تأثیرات زیادی در بدن دارد. از خواص مهم فلفل سیاه می توان به این موارد اشاره کرد :

  1. عملکرد مغز را بهبود می بخشد، به طور خاص، مزایای بالقوه ای را برای علائم مربوط به شرایط آلزایمر و پارکینسون نشان داده است.
  2. خطر لخته شدن خون را کاهش می دهد.
  3. بر سطح قند خون افراد دیابتی تأثیر مثبت می گذارد.
  4. فلفل سیاه حاوی یک ترکیب فعال است که باعث کاهش سرعت تکثیر سلول های سرطانی می شود.

 

کاربرد فلفل سیاه

در این قسمت، برای بهره بردن از خاصیت فلفل سیاه، می­خواهیم مصارف مختلف آن را برای شما بیاوریم:

  1. فلفل سیاه در غذا : در هر قاشق غذاخوری فلفل سیاه حدود ۲ گرم فیبر رژیمی وجود دارد و می تواند برای سوخت و ساز بدن مفید باشد.
  2. دمنوش فلفل؛ یک ترکیب سم زدا

ترکیبات : یک قاشق چای خوری پودر فلفل سیاه + دو قاشق غذا خوری عسل در یک فنجان آب جوش

این ترکیب را به مدت ۱۵ دقیقه دم کرده و بعد از صاف کردن، میل کنید.

  1. ماسک فلفل سیاه: مناسب برای پاکسازی صورت

ترکیبات : فلفل سیاه + ماست/ شیر

این ماسک را ۱۵ دقیقه روی پوست صورت قرار دهید و سپس با آب سرد بشویید.

ادویه پاپریکا

ادویه پاپریکا چیست ؟

پاپریکا یک ادویه جهانی در کابینت آشپزخانه است. این ماده از فلفل دلمه ای و فلفل تند تشکیل می شود. این پودر جذاب و قرمز زرشکی بسیار متنوع است و از آن برای چاشنی، تزیین غذاها و افزودن رنگ استفاده می شود. پاپریکا پودری است که از آسیاب کردن انواع فلفل دلمه ای خشک، ساخته می شود این بدان معنی است که انواع مختلفی از پاپریکا وجود دارد که از نظر طعم و مشخصات حرارتی متفاوت هستند.

پاپریکای شیرین یا دودی؛ کدام یک را باید انتخاب کنید؟

اکثر مردم نمی دانند که انواع مختلفی از پاپریکا در جهان موجود است. بنابراین خوب است که کمی بیشتر در مورد پاپریکا بدانید؛ در اینصورت نه تنها می توانید طعم برخی از غذاهای مورد علاقه خود را تقویت کنید، بلکه می توانید طعم کاملا جدیدی به آنها ببخشید. پاپریکا را نه تنها می توان با کشور مبدا مشخص کرد، بلکه از نظر شدت طعم و رایحه نیز می توان آن را شناخت. انواع خاصی از غذاها به نوع خاصی از پاپریکا نیاز دارند، در حالی که در بعضی موارد انتخاب با خود شماست!

  • پاپریکای شیرین

پاپریکای شیرین یا پاپریکای مجارستانی که رنگ قرمز عمیق و طعم غنی را به غذا می بخشد. این نوع مناسب برای کسانی که طعم های شیرین تری را ترجیح می دهند. شما می توانید از این چاشنی در غذاهایی مانند مرغ، سبزیجات بخارپز و .. استفاده کنید.

پاپریکای اسموکی معمولاً از فلفل اسپانیایی تهیه می شود و اگر به دنبال عطر و طعم دودی و عمیق تر می­گردید؛ این نوع بسیار مناسب است. پاپریکای دودی به طور کلی برای طبخ غذای اسپانیایی، مکزیکی و هندی است.

 

فواید ادویه پاپریکا

این ادویه در عین کم کالری بودن با مواد مغذی زیادی همراه است. یک قاشق غذاخوری پاپریکا تقریباً ۲۰ درصد نیاز روزانه به ویتامین A  را تأمین می کند. پاپریکا از بینایی محافظت کرده، سیستم ایمنی بدن را تقویت و از سلامت اندام حمایت می کند. همچنین این ادویه خوش رنگ دارای انواع مختلفی از آنتی اکسیدان ها از جمله ویتامین E است که از بدن در برابر رادیکال­های آزاد محافظت می کند.

 

چگونه با پاپریکا غذا درست کنیم ؟

پاپریکا را می توان به تنهایی یا با ادویه های دیگر برای چاشنی غذای استفاده کرد. اگر برای اولین بار از پاپریکا استفاده می کنید، ما چند راهنما برای کمک به شما داریم.

همیشه این قانون را بخاطر بسپارید؛ هنگام استفاده از ادویه تازه همیشه با ½ مقداری که فکر می کنید به آن نیاز دارید شروع کنید. توجه داشته باشید که شما همیشه می توانید چیزهای بیشتری اضافه کنید، اما هرگز نمی توانید آن را بردارید. همچنین، فلفل دلمه ای مملو از طعم و رنگ است بنابراین کمی از آن کمک زیادی می کند.

هنگام پخت و پز با پاپریکا اطمینان حاصل کنید که همیشه یک ماده دیگر در قابلمه وجود دارد، در غیر این صورت پاپریکا شما تقریباً بلافاصله می سوزد و طعم تلخی را ایجاد می کند. بنابراین پاپریکا را در اواسط پخت و پز اضافه کنید، مگر اینکه دستور غذا چیز دیگری را گفته باشد.

ادویه جوز هندی

جوزهندی چیست ؟

جوز هندی دارای تاریخچه بسیار جالبی است و قدمت آن به قرن ۱ میلادی برمی گردد. در قرون وسطی از جوز هندی به عنوان طلسم استفاده می کردند تا از آسیب، بیماری و نیروهای شیطانی جلوگیری کند. جوز هندی که یکی از ادویه های محبوب محسوب می شود، به دلیل داشتن عطر و طعم گرم و مغذی معروف است و آن را به بهترین گزینه برای غذاهای دلپذیر شیرین و خوش طعم تبدیل می کند.

 

فواید جوز هندی

اگرچه از این ماده غذایی بیشتر برای عطر و طعم استفاده می شود، اما جوز هندی حاوی مجموعه ای چشمگیر از ترکیبات قدرتمند است که می تواند به جلوگیری از بیماری کمک کرده و سلامت کلی شما را ارتقا بخشد.

جوز هندی مملو از آنتی اکسیدان، فیبر، ویتامین های A و C و مواد معدنی مانند منگنز، روی و آهن است. برخی از مزایای ادعا شده جوز هندی شامل: افزایش سلامت مغز و قلب، کاهش التهاب و بهبود سلامت دستگاه گوارش است. جوز هندی می تواند به درمان مواردی مانند حالت تهوع، اسهال و تسکین درد کمک کند. جوز هندی به دلیل داشتن مقادیر بالای منگنز می تواند به تنظیم قند خون، جلوگیری از لخته شدن خون، کاهش فشار خون و جذب کلسیم بیشتر در بدن کمک کند.

 

جوزهندی در آشپزی

جوز هندی یک عطر و طعم پاییزی است که در غذاهای مختلف استفاده می­شود. غذاهایی که می توان با رنده کردن بخشی از جوزهندی، آن را درست کرد :

  1. لوبیاپلو، هویج پلو، خورشت قیمه، فلافل و لازانیا
  2. جوزهندی را می توان برای از بین بردن بوی مرغ و ماهی استفاده کرد.
  3. در اندونزی به سوپ گوجه فرنگی و سوپ کدوحلوایی، مقداری جوزهندی اضافه می کنند.
  4. کمی از جوز هندی را روی سبزیجات مثل سیب زمینی، هویج، کدو تنبل، گل کلم و اسفناج بپاشید.

همچنین شما می توانید از جوز هندی در شیرینی پزی استفاده کنید؛ پای کدو تنبل، پای سیب، پودینگ وانیل و یا بستنی وانیلی برای خوشمزه تر شدن نیازمند کمی پودر جوزهندی هستند.

 

 زردچوبه

 

ادویه زردچوبه چیست ؟

زردچوبه که گاهی زعفران هندی یا ادویه طلایی نیز خوانده می شود؛ گیاهی بلند است که در آسیا و آمریکای مرکزی رشد می کند. زردچوبه بوی تند و خاکی دارد؛ عطر و طعم زردچوبه را کمی تلخ، فلفل مانند با کمی طعم زنجبیل توصیف می کنند.

فواید زردچوبه برای بدن

زردچوبه معمولاً برای مواردی مانند درد و التهاب مانند آرتروز استفاده می شود. این ماده همچنین برای تب یونجه، افسردگی، کلسترول بالا و خارش نیز مصرف می شود. برخی از افراد از زردچوبه برای سوزش معده، تقویت حافظه، بیماری التهابی روده، استرس و بسیاری از بیماری های دیگر استفاده می کنند.

 

 

ادویه زردچوبه در آشپزی

زردچوبه یکی از ادویه های مرسوم است که از ریشه ای شبیه به زنجبیل تهیه می شود. مردم در تلاشند تا حد ممکن، روشهای مختلف استفاده از زردچوبه را به دلیل خواص خوب آن، بدانند. زردچوبه پودر شده در غذاهای شور از جمله کاری و خورشت بسیار عالی عمل می کند. همچنین می توانید زردچوبه پودر شده را به اسموتی ها و یک لیوان شیرگرم شده اضافه کنید.
وقتی از زردچوبه در غذا استفاده می کنید، باید مراقب باشید که مقدار زیادی از آن را نریزید مگر اینکه از طعم دهنده های قوی یا مواد چرب دیگری نیز استفاده کنید. اگر مراقب نباشید زردچوبه می تواند بسیار تلخ باشد، بنابراین اگر تصمیم به آزمایش دارید این نکته را بخاطر بسپارید.

دسته بندی ادویه انواع چاشنی ها دانستنی های خوراکی سایر نوشته ها وبلاگ
اشتراک گذاری

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

درخواست کالا


    limit 500kb

    عضویت در خبرنامه

    عضویت در خبرنامه شمیران سوپر

    نمادهای ما

    نماد اعتماد
    logo-samandehi
    سبد خرید

    مجموع: 251,500 تومان

    مشاهده سبد خریدتسویه حساب

    ورود به سایت
    کمک لازم دارید؟ چت آنلاین