عسل مانوکا چیست؟

Posted on
بدون دسته بندی

عسل مانوکا چیست؟

عسل مانوکا، عسلی بسیار قدرتمند و قوی در میان دیگر عسل ها است که می تواند هر نا ممکنی را ممکن کرده و ریشه هرگونه بیماری را از بین برد! در قرن های گذشته نیز مردم از عسل مانوکا در زمینه های دارویی و ضد عفونی کردن استفاده می کردند. تفاوت این عسل با عسل های معمولی در تغذیه زنبورهای تولید کننده آن می باشد. به عبارتی دیگر، عسل مانوکا ثمره زمانی خاص و به خصوص است که زنبورها از گرده های گل شکفته شده درختی به نام مانوکا، تغذیه می کنند. این درخت در کشورهای نیوزلند و استرالیا قرار گرفته است و در اوایل قرن نوزدهم، افراد  پی به وجود این عسل با ارزش برای اولین بار بردند. فواید عسل مانوکا به واسطه غلظت بالای میتل گلیوکسال  آن، تا حدی زیاد است که نسبت به تمامی عسل ها سبقت گرفته و زبانزد خاص و عام گشته است. عسل مانوکا به نوعی معجزه طبیعت برای درمام تمام درد ها است و در ادامه به بررسی بیشتر این موضوع خواهیم پرداخت:

 

 

 

 

 

  • ضد عفونی کننده:

یکی از ترکیبات موجود در عسل، آنزیم ها می باشند. (آنزیم های ترشح شده موجود در بدن زنبورهای عسل که در طی فرآیند جمع آوری و تولید عسل به آن اضافه می گردند.) این آنزیم ها در نابودی انواع میکروب ها، باکتری ها و ویروس ها با تولید پراکسید هیدروژن نقش بسیار مؤثری از خود نشان می دهند. عسل های مانوکا دارای ماده ای با همین خاصیت به نام MGO هستند که در گیاه مانوکا وجود دارد. این ماده در نابودی میکروب ها و ترمیم زخم ها دارای نقش بسزایی می باشد. این خاصیت در عسل مانوکا به حدی قوی است که تاکنون هیچ میکروبی نتوانسته در مقابلش جان سالم به در ببرد.

مقدار MGO در عسل های مانوکای در حال فروش متفاوت بوده و دارای بازه هایی با اعداد 100، 200، 300، 400 و 550 هستند که هرچقدر مقدار این عدد بالاتر باشد، به معنای خاصیت بیشتر و عملکرد بهتر عسل مانوکا در میکروب کشی و ضد باکتری بودن آن است.

ناگفته نماند که شاخص دیگری به نام UMF به منظور تعیین سطح MGO ، میزان NPA (به معنای فعالیت ضد میکروبی غیر پراکسید) و مقدار سطح دی هیدروکسی استون نیز موجود است. این شاخص نیز دارای بازه های عددی متفاوتی است که هرچه بیشتر باشد، بهتر است. بازه های UMF عبارتند از صفر تا 5 (مقدار غیر قابل تشخیص است و سطح فعالیت آنتی باکتریایی پایین می باشد)، 5 تا 10 (فعالیت ضد باکتری کم است)، 10 تا 15(فعالیت ضد باکتری بالا است)، 16 به بالا (فعالیت ضد باکتری بسیار بالا است)

 

 

 

 

 

  • تسریع در بهبودی زخم ها:

عسل دارای غلظت بالای قند و اسید است که هردو در بهبود و ترمیم زخم ها مؤثرند. از طرفی دیگر، باکتری ها برای بقا و زندگی به آب و محیط مرطوب نیاز دارند اما عسل با رطوبت کم خود، آب آن ها را جذب کرده و باعث نابودی باکتری ها می شود. در نتیجه د ر صورت تماس با زخم ها، با کاهش رطوبت آن ناحیه باکتری ها در اثر کم آبی کشته می شوند.

  • زیبایی پوست:

عسل مانوکا می تواند بسیاری از بیماری های پوستی نظیر آکنه و اگزما را درمان کند که برای این امر کافیست تا روی سطح پوست خود را با لایه ای از عسل بی نظیر مانوکا بپوشانید و به مدت یک الی سه ساعت صبر کنید و سپس صورت خود را با آب ولرم شست وشو دهید. همچنین برای نتیجه گیری بهتر می توانید از مخلوط عسل به همراه روغن زیتون و موم نیز بهره ببرید.

تاثیر عسل مانوکا در درمان و بهبودی زخم ها تا حدی است که حتی FDA (سازمان دارو و غذای آمریکا) به بانداژهای بهداشتی که آغشته به عسل مانوکا هستند مجوز تولید و استفاده پزشکی داده است.

  • ضد باکتری:

تحقیقات نشان داده اند که بسیاری از باکتری ها همچنان نتوانسته اند در مقابل عسل مانوکا جان سالم به در ببرند. از این دسته از باکتری ها می توان به اورئوس، استرپتوکوک و استافیلوکوک اشاره کرد.

  • درمان گلودرد:

عسل مانوکا را می توان یک درمان بی نظیر در تسکین دردهای گلو دانست چرا که بسیاری از باکتری های مضری که موجب گلودرد می شوند را (مانند استرپتوکوک موتاها) نابود کرده و با پوشش داخلی گلو، آن را تسکین می دهد. همچنین به سبب خاصیت ضد التهابی خود می تواند زخم های کوچک و التهاب های درونی را نیز تسکین دهد.

  • علاوه بر تمامی موارد ذکر شده، عسل مانوکا همانند دیگر عسل ها دارای فواید بی نظیر دیگری از جمله افزایش انرژی، کاهش کلسترول، بهبود عملکرد دستگاه گوارش، جلوگیری از خونریزی لثه و پوسیدگی دندان ها، جلوگیری از زخم معده، تقویت کننده سیستم دفاعی و ایمنی بدن، آرام کننده، ضد استرس و… نیز می باشد.

 

 

 

 

 

ترکیبات موجود در عسل مانوکا:

  • MGO: این ماده نابودکننده میکروب ها است. ناگفته نماند که ماده دیگری به نام DHA نیز در شهد گیاه مانوکا موجود است که در طی فرآیند تولید عسل به MGO تبدیل می گردد.
  • مواد غذایی نظیر آمینو اسیدها و انواع ویتامین ها (B5، تیامین، نیاسین، ریبوفلاوین و مواد معدنی چون کلسیم، مس، آهن، روی، فسفر، منیزیم، منگنز، ) در تمامی عسل ها موجودند با این تفاوت که مقدارشان در عسل مانوکا حتی به چهار برابر بیشتر می رسد.
  • لپتوسپرین (LEPTOSPERIN): این ماده را می توان یکی از شاخص ها در تشخیص عسل مانوکا نسبت به عسل های دیگر دانست چرا که تنها در عسل های مانوکا یافت می شود.

نکات:

  • برای استفاده از عسل در زمینه درمان زخم ها می بایست از بانداژ استفاده کنید و از قرار دادن مستقیم عسل روی زخم اجتناب نمائید. همچنین لازم است تا باند را عوض کرده و عسل بیشتری استفاده کنید.
  • اگر قصد خرید عسل مانوکا دارید و به دنبال خواص آن هستید، می بایست به دنبال مانوکایی با UMF بالای 12 باشید.
  • از دادن هر نوع عسل، به کودکان زیر یک تا دو سال دوری نمائید.
  • اگر دچار دیابت هستید، قبل از مصرف عسل بهتر است تا با پزشک خود مشورت کنید.

راهنمای خرید مطمئن:

چهار شاخص بسیار مهم برای تشخیص عسل مانوکای اصل، باید بر روی برچسب محصول موجود باشد که عبارتند از:

  1. نام تولیدکننده در نیوزلند
  2. علامت UMF
  3. شماره مجوز UMFHA تولید کننده
  4. UMFHA که تاکید بر تولید عسل مانوکا در نیوزلند را داشته باشد

سخن آخر:

بی شک از خواص بی نظیر و معجزه آسای عسل آگاهید. عسل مانوکا دارای خواصی چند برابر بوده و می تواند یک درمان قطعی و یا تسکین دهنده ای برای هرگونه بیماری های عفونی و سایر بیماری های دیگر باشد. به همین سبب اگر به دنبال سلامت خود و افراد خانواده تان هستید، عسل مانوکا را به سفره های رنگین خود اضافه نمائید.

پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر با خواص کلی عسل ها و فرآیند ساخت آن ها توسط زنبورهای عسل، به بخش مقالات شمیران سوپر مراجعه نمائید تا بدین طریق با خواص کلی عسل و دیگر تنوع های آن نیز به طور مفصل و کامل، بیشتر آشنا شوید.