چای ماسالا چیست ؟

شمیران سوپرشمیران سوپر
129 بازدید
چای ماسالا

چای ماسالا چیست؟

یکی از پرطرفدارترین چای های مورد استفاده در آسیای شرقی بخصوص در فصل زمستان و هوای سرد، چای ماسالا است. افرادی که تمایل به داشتن سبک زندگی سالم و ترکیبات گیاهی دارند، طرفداران عمده چای ماسالا می باشند و در کنار این لایف استایل از فواید بی نظیر آن مانند پیش گیری از سرما خوردگی و سرطان، کنترل وزن، بهبود متابولیسم بدن و بسیار موارد دیگر سود می برند.

 

اولین ظهور چای ماسالا در سال ۱۸۳۵ بود که انگلیسی ها مزارع چای را در آسام هند راه اندازی کردند. این چای با نسبت های مختلف ادویه های گرم دم می شود و ادویه های ثابت آن زنجبیل و هل هستند، ادویه های دیگری از جمله یک یا چند دارچین ، انیسون ستاره ای، دانه های رازیانه، دانه فلفل، جوز هندی، میخک، عسل، وانیل و سایر ادویه جات معمولاً به آن اضافه می شوند. در دنیای غرب ، استفاده از فلفل دلمه ای برای جایگزینی یا تکمیل دارچین و میخک، نیز معمول است.

هل و زنجبیل رایحه اصلی است که با ادویه های دیگر مانند میخک یا فلفل سیاه تکمیل می شود و به طور معمول ترکیب سنتی ادویه ها اغلب از نظر آب و هوا در منطقه جنوب و جنوب غربی آسیا متفاوت است. به عنوان مثال در هند غربی ، از میخک و فلفل سیاه کمتر و لیموترش بیشتر استفاده می شود. نسخه کشمیری چای به جای چای سیاه با چای سبز دم می شود و از ترکیب طعم دهنده های ملایم تری مانند بادام ، هل ، دارچین، میخک و گاهی زعفران برخوردار است. برای آشنایی بیشتر با خواص و ترکیبات این محصول اعجاب انگیز با وبلاگ شمیران سوپر همراه باشید.

چای ماسالا

ترکیبات چای ماسالا

 

  • چای سیاه
  • شیر (می توان از شیر نارگیل یا بادام استفاده کرد)
  • شیرین کننده (جایگزین آن می تواند شربت افرا باشد)
  • ادویه جات (اغلب از زنجبیل ، دارچین ، گل میخک ، هل ، فلفل سیاه استفاده می شود)

توجه داشته باشید، استفاده از این ادویه ها بسته به دستور العمل متفاوت است. شما می توانید به جای شیر از آب نیز استفاده کنید؛ هرچند بهتر است افراد مسن برای تراکم بالای استخوان چای ماسالا را با شیر مصرف کنند و به این صورت میزان پروتئین دریافتی را افزایش دهند.

 

طرز تهیه

طرز تهیه چای ماسالا خانگی به این صورت است:

مرحله اول : حدود  ⅓ فنجان آب را در قابلمه با حرارت متوسط تا زیاد گرم کنید.

مرحله دوم : در حالی که آب در حال گرم شدن است، ادویه ها را با استفاده از هاون یا آسیاب قهوه خرد کنید، سپس ادویه های خرد شده را به آب اضافه کنید. البته بهتر است زنجبیل را مستقیم داخل قابلمه­ی آب رنده کنید.

مرحله سوم : حرارت را به متوسط کاهش دهید و آب را جوش بیاورید. حالا برگ های چای را اضافه کنید و بگذارید یک دقیقه بجوشد. همچنین می توانید در این زمان شکر اضافه کنید یا هنگام سرو آن را در فنجان اضافه کنید.

مرحله چهارم : ¾فنجان شیر اضافه کنید و آن را هم بزنید. سپس به محض جوش آمدن چای، حرارت را خاموش کرده و به مدت یک دقیقه با درپوش آن را بپوشانید.

چای را در یک فنجان صاف کرده و لذت ببرید!

 

نکاتی برای بهتر درست کردن این چای

  • برای طرز تهیه چای ماسالا باشیر، باید به نسبت آب به شیر توجه داشته باشید؛ این نسبت متغیر است و به اولویت شما بستگی دارد ولی معمولا حدود ⅔ آب را به ⅓ شیر کامل را در یک فنجان چای اضافه می کنند. از طرفی اگر چای سنگین تر را دوست دارید، می توانید از شیر بیشتر و آب کمتری استفاده کنید یا برای درست کردن یک چای غلیظ شیر کمتری را ریخته و مواد دیگر را با نسبت های بیشتر مصرف کنید.
  • قبل از افزودن ادویه و زنجبیل مطمئن شوید که آب در حال جوشیدن است.
  • زنجبیل یکی از موارد ضروری است، بنابراین زنجبیل را در آب اضافه کنید و بگذارید قبل از افزودن شیر دم بکشد.
  • ادویه هایی را که با ذائقه تان همخوانی دارد را اضافه کنید، همچنین بعد از چندبار درست کردن چای ماسالا این نسبت هارا مطابق میل خودتان بدست آورید.
  • بگذارید برگ فقط درحدود یک دقیقه در آب جوش بماند و نه بیشتر.
  • می توانید ظرفتان را دسته دارانتخاب کنید تا آن را با دقت به صورت دورانی حرکت دهید. این کمک می کند تا خوب هم بزنید.

 

چای ماسالا فوری

 

برای درست کردن فوری و مصرف آسان این چای می توان پودر تهیه شده را طبق دستور طرز تهیه ای که اشاره شد در کیسه های چای یکبار مصرف ریخته و این کیسه هارا در محفظه ای نگهداری کنیم تا در زمان لازم یا ضروری به صورت فوری در دسترس باشند.

چای ماسالا

فواید چای ماسالا

چای به‌خودی ‌خود ماهیتی اسیدی دارد؛ افزودن زنجبیل و ادویه‌های دیگر خاصیت اسیدی چای را خنثی کرده و فواید آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی به آن می‌بخشد.

در ادامه به اغلب خواص چای ماسالا پرداخته‌ایم:

  • خواص ضدالتهابی

چای ماسالا دارای اثرات ضدالتهابی است که بیشتر از زنجبیل حاصل می‌شود. مطالعات نشان می‌دهد که زنجبیل تأثیر مثبتی در کاهش التهاب در بدن دارد. میخک نیز ماده دیگری است که اثرات مشابهی به زنجبیل  دارد.

  • افزایش انرژی

ماده اصلی چای ماسالا چای سیاه است که محتوای کافئین آن انرژی را افزایش می‌دهد. مطالعات نشان می‌دهند که استفاده کافئین به تنهایی اثرات منفی زیادی دارد اما این چای بخاطر سایر موادی که آن را متعادل می کند یک محرک طبیعی و سالم است که می توانید بدون هیچ گونه شکی از آن استفاده کنید.

  • هضم غذا

ادویه های مورد استفاده در این چای، به ویژه گل میخک و هل در روند هضم غذا کمک می کنند. هل با افزایش بزاق دهان این روند را بهبود بخشیده و از نفخ شکم شما جلوگیری می کند.

  • کنترل فشار خون

چای ماسالا همچنین می تواند در مقابله با مشکلات مربوط به فشار خون کمک کند. اگر نوساناتی در فشار خون دارید، چای ماسالا می تواند راه حل شما باشد. این ماده بر روی خون اثر متسع کننده ای دارد که به دلیل فشار خون بالا در درمان موارد پزشکی کمک می کند.

  • جلوگیری از سرطان

تحقیقاتی وجود دارد که نشان داده است خواص آنتی اکسیدانی چای ماسالا می تواند به جلوگیری از سرطان کمک کند. زنجبیل، دارچین و هل خاصیت پیشگیری از سرطان دارند.

  • کاهش گرفتگی های قاعدگی

یک فایده کمتر شناخته شده در مصرف چای ماسالا این است که این یک راه طبیعی و موثر برای مبارزه با گرفتگی های سندرم پیش از قاعدگی است. در چای ماسالا عواملی وجود دارد که به عنوان اثر آرام بخشی بر اعصاب و عضلات شناخته می شوند. خواص ضدالتهابی ادویه های مختلفی که در چای ماسالا استفاده می شود نیز موجب تسکین درد می شود.

  • پیشگیری از دیابت

امروزه یکی از شایع ترین بیماری­ها در جهان دیابت است. مواد تشکیل دهنده چای ماسالا با دارا بودن خواصی که منجر به افزایش حساسیت سلول های بدن به دیابت می شوند، به کاهش خطر ابتلا به دیابت کمک بسیاری می کند. همچنین مشاهده شده است بعد از نوشیدن آن میزان قند خون کاهش یافته و به کنترل قند خون کمک می کند.

ارزش غذایی  در یک فنجان چای ماسالا

کالری: ۱۰۵کیلو کالری     کربوهیدرات ها: ۱۱ گرم      پروتئین: ۳ گرم        چربی: ۳ گرم

چربی اشباع شده: ۲ گرم    آهن: ۰٫۳ میلی گرم        ویتامینA:130 واحد

کلسترول: ۸ میلی گرم      سدیم: ۴۵ میلی گرم          پتاسیم: ۱۳۰ میلی گرم     فیبر: ۱ گرم

شکر: ۸ گرم       ویتامین C: 0.4mg           کلسیم: ۱۰۰ میلی گرم

 

خواص چای ماسالا برای لاغری

تناسب سوخت و ساز بدن در سلامتی افراد تاثیر بسیار بالایی دارد، چرا که نشانه سلامت فرد و عملکرد درست اعضای بدن می باشد.چای ماسالا با روش ترکیب عجاب انگیز خود نقش بسیار مهمی در تنظیم متابولیسم بدن داشته و می توان گفت به دلیل وجود مواد مغذی انرژی زا اما با کالری کم بهترین کمک برای تسریع در پایین آوردن وزن و چاقی افراد در مدت زمان کوتاه می باشد.امیدواریم این مقاله براتون مفید بوده باشه.

دسته بندی انواع نوشیدنی ها چیستان دانستنی های خوراکی دمنوش وبلاگ
اشتراک گذاری

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

درخواست کالا


    limit 500kb

    عضویت در خبرنامه

    عضویت در خبرنامه شمیران سوپر

    نمادهای ما

    نماد اعتماد
    logo-samandehi
    سبد خرید

    سبد خرید شما خالی است.

    ورود به سایت
    کمک لازم دارید؟ چت آنلاین