شیر بادام چیست؟

شیر بادام بدون شکر,

بادام میوه ای بومی متعلق به شرق میانه است و امروزه ایالات متحده، به بزرگترین تولید کننده بادام در جهان تبدیل شده است. درختی که این میوه را پرورش می دهد پرونوس دولسیس و یا درخت بادام نام دارد و اولین کسانی که در سراسر زمین درخت های بادام را گسترش دادند، یونانیان و پس از آن ها رومیان بودند. شیر بادام یکی از اعضای خانواده دوست داشتنی شیر گیاهی است که از طعمی ساده و بی بو بهره مند می باشد . از دیگر اعضای این خانواده می توان به شیر سویا، شیر نارگیل و شیر برنج اشاره کرد. شیر بادام به عنوان یک جایگزین مناسب به جای شیر لبنی می باشد و فاقد گلوتن است، همچنین برای افرادی مناسب است که دارای آلرژن نسبت به شیرهای طبیعی و یا دارای حساسیت شدید به لاکتوز می باشد. از دیگر، طرفداران شیر بادام می توان به افراد گیاهخوار و یا کسانی که دارای دلایل مذهبی هستند نیز اشاره کرد.

خواص بی نظیر شیر بادام:

بدون شک هر انسانی به سمت تغذیه ای کشش پیدا می کند که مطمئن شود به او آسیبی نمی رساند. شیر بادام نه تنها عاری از هرگونه آسیب خاصی است، بلکه خواص بسیار زیادی به همراه خود دارد و هیچ گونه حساسیتی به دنبال نخواهد داشت و همان طور که اشاره شد برای افرادی که دارای آلرژن هستند نیز کاملا مناسب است.

  1. کنترل وزن:

بادام دارای چربی های غیر اشباع بوده و از مواد مغذی مختلف و پروتئین زیادی برخوردار است. میزان کالری موجود در شیر بادام نسبت به شیر طبیعی کمتر است (به عنوان مثال میزان کالری موجود در یک فنجان شیر طبیعی برابر ۱۰۲ می باشد در صورتی که این میزان در شیر بادام تنها برابر ۳۹ است.) به همین سبب شیر بادام می تواند در رژیم های غذایی به راحتی جای خود را پیدا کرده و برای افراد دارای انواع رژیم های غذایی کاملا مناسب باشد. بادام متابولیسم و سوخت و ساز بدن را افزایش داده و در عوض از گرسنگی و پرخوری جلوگیری می نماید. همچنین شیر بادام دارای چربی های سالم بوده و میزان کربوهیدرات و قند بسیارپائینی دارد به گونه ای که می تواند در پیشگیری از بیماری دیابت نز مؤثر واقع گردد.

  1. تقویت استخوان ها:

شیر بادام دارای مقدار قابل توجهی کلسیم و ویتامین D می باشد. این دو ماده مغذی دارای نقش بسیار اساسی در سلامت استخوان ها و دندان ها بوده و کمبود کلسیم ممکن است منجر به بیماری هایی نظیر آرتریت و یا پوکی استخوان گردد.

  1. دوستدار قلب: شیر بادام دارای اسید های چرب غیر اشباع و سالم بوده و فاقد کلسترول است. این چربی ها نه تنها مضر نیستند بلکه در تنظیم فشار خون نیز مؤثر واقع خواهند شد. لازم به ذکر است که مصرف این نوع چربی ها، از خطر ابتلا به انواع سرطان ها خصوصا کبد، پروستات و سینه نیز جلوگیری می نمایند.
  2. زیبایی پوست و مو: شیر بادام دارای ویتامین E است. این ویتامین یک آنتی اکسیدان قوی به شمار رفته و از پوست در برابر اشعه های مضر آفتاب محافظت می نماید و روند پیری آن را کند می سازد. علاوه بر این، ویتامین E با هرگونه رادیکال آزاد که باعث آسیب به بدن و ایجاد بیماری می شود مبارزه کرده و آن ها را نابود می سازد. لازم به ذکر است که این ویتامین، در رشد مو ها نیز مؤثر بوده و باعث تقویت آن ها می گردد.
  3. تقویت عضلات: همان گونه که می دانید اصلی ترین ماده مغذی برای عضلات، پروتئین می باشد که به میزان قابل توجهی در شیر بادام یافت می شود. به همین سبب شیر بادام می تواند گزینه خوبی برای ورزشکارانی باشد که درصدد عضله سازی و در معرض تمرینات سخت بدن سازی هستند. همچنین آهن و ریبوفلاوین موجود در شیر بادام همانند پروتئین علاوه بر عضله سازی در بهبود جراحت نیز بسیار مؤثر می باشند.
  4. بهبود عملکرد گوارش: فیبر موجود در شیر بادام دوستدار گوارش بوده و عملکرد آن را تسهیل می بخشد و از مشکلاتی نظیر یبوست جلوگیری می نماید.
  5. دشمن افسردگی و پیری مغز: ویتامین E موجود در شیر بادام، روند پیری سلول های مغزی را کاهش می دهد و از بیماری هایی نظیر آلزایمر جلوگیری می کند.

 

 

 

 

 

ترکیبات موجود در شیر بادام:

شیر بادام بدون شکر دارای مواد معدنی چون کلسیم، آهن، منیزیم، روی، مس، منگنز، سلنیوم و فسفر می باشد و همچنین از ویتامین های موجود در این نوشیدنی می توان به ویتامین E، تیامین، فولات و نیاسین نیز  اشاره کرد.

طرز تهیه شیر بادام بدون شکر بدون شکرخانگی:

طرز تهیه شیر بادام خانگی بسیار ساده است و برای تمامی افراد خانواده مفید می باشد. البته روش های متفاوتی برای تهیه شیر بادام وجود دارد که بسته به سلیقه خود می توانید هر کدام را انتخاب نمائید.

مواد مورد نیاز: بادام خام و آب (مقدار های مورد نیاز انتخابی بوده و برای هر یک پیمانه پر بادام، ۲۰ پیمانه آب تصفیه شده نیاز است و بسته به میزان دلخواه خود می توانید شیر بادام بدون شکر تهیه نمائید. به عنوان مثال، برای ۴/۱ پیمانه بادام، ۵ پیمانه آب نیاز است. )

روش اول:

  1. در ابتدا از شب قبل بادام ها را در مقداری آب قرار داده و خیس دهید تا به راحتی پوستشان جدا شود.
  2. حال بادام ها را از آب خارج کرده و آب را دور بریزید. بادام ها را به همراه آب در دستگاه مخلوط کن ریخته و اجازه دهید تا کاملا میکس شوند. (اگر می خواهید تا شیر بادام غلیظ تری داشته باشید، از آب کمتری استفاده نمائید.)
  3. نهایتا شیر بادام بدون شکر را از یک پارچه تمیز رد کرده تا تکه های ریز بادام جدا شوند. (از این تکه ها می توانید در موارد مختلف دیگری استفاده کنید.)

روش دوم:

این روش همانند روش اول است با این تفاوت که به جای آب از شیر استفاده می کنیم.

  1. در این مرحله ابتدا ۲۰ عدد بادام را به تنهایی در دستگاه خرد کن ریخته و اجازه می دهیم تا به شکل خمیر یکدست درآید.
  2. حال نیم لیتر شیر را گرم کرده و پس از جوش آمدن میزان حرارت را کمتر می کنیم . خمیر بادام را به آن اضافه می نمائیم و هم می زنیم.
  3. دوباره حرارت را اندکی بالا برده و منتظر می مانیم تا ترکیب شیر و خمیر بادام جوش بیاید و سپس حرارت را مجددا کم کرده و پس از ۱۰ دقیقه آن را برمیداریم.

در هر دو روش گفته شده بسته به سلیقه خود می توانید موادی نظیر پودر وانیل، نارگیل خشک شده، هل و شکر اضافه نمائید.

سخن آخر:

جنین برای تامین کلسیم مورد نیاز خود از کلسیم موجود در دندان مادر استفاده می کند زیرا کلسیم موجود در مواد تغذیه ای برای او نمی تواند کافی باشد. به همین سبب خرابی و درد دندان در خانم های باردار بیشتر رخ می دهد. به همین علت مصرف شیر بادام برای خانم های باردار و شیرده نه تنها برای مادر بلکه برای نوزاد نیز بسیار مفید بوده و می تواند سلامت او را تضمین کند . همچنین این شیر به سبب دارا بودن مقادیر قابل توجهی از کلسیم، آهن و روی می تواند نقش بسزایی در رشد جسمی و هوشی کودک نیز داشته باشد. بهترین میزان مورد استفاده برای هر فرد در طول روز، یک لیوان صبح و یک لیوان بعد از ظهر می باشد.

فراموش نکنید که می توانید از معجون شیر بادام به همراه عسل و یا دارچین نیز بهره مند شوید تا نوشیدنی شما از خواص بیشتری برخوردار گشته و به میان وعده ای کامل تر تبدیل گردد.