سوشی چیست؟

Posted on
بدون دسته بندی

سوشی چیست؟

سوشی یکی از لذیذ ترین و مفید ترین غذاهایی می باشد که در ابتدا میان مردم ژاپن(برخی جنوب چین را اولین مبدا پیدایش سوشی می دانند) و در زمان حال در میان تمامی مردم جهان معروف شده و محبوبیت خاصی پیدا کرده است.

 

 

 

 

 

 

در ابتدا سوشی تنها روشی بود که در آسیای شرقی به منظور نگهداری ماهی برای مدت زمان بیشتر استفاده می شد، بدین شکل که ماهی نمک زده شده را در برنج پخته شده پیچیده و بر روی آن سنگ سنگینی قرار میداند تا پس از طی چندین ماه طولانی در حدود 3 سال، به هنگام استفاده غالبا برنج را دور ریخته و ماهی را مصرف میکردند و به همین علت سوشی به یک منبع اصلی تهیه پروتئین برای مردم ژاپن تبدیل شده بود. ولی این روش پس از راه یافتن به چین، وارد فرهنگ غذایی کشور ژاپن شده و به غذایی بسیار محبوب تبدیل گشته است.

 

 

 

این غذای بی نظیر دارای دو بخش اساسی می باشد: 1- برنج 2- انواع آبزیان و سبزیجات مختلف

 

انواع سوشی:

  1. ساشیمی(Sashimi):

ساشیمی ورقه های برش داده شده نازک ماهی است و از ظاهری بسیار جذاب برخوردار است. این سوشی هم به شکل خام و هم به شکل پخته می تواند سرو شود. واسابی، زنجبیل و رنده ترب دایکون می تواند ترکیب بسیار مناسبی برای آن باشد. 3 تا 5 قطعه کافیست.

  1. تماکی (Temaki):

یک نوع سوشی که دارای شکلی مانند بستنی قیفی بوده و با محتویات پر می شود. 1 عدد کافیست.

  1. نگیری(Nigiri):

در این سوشی، قطعات ماهی بر روی دو توپک برنجی قرار گرفته اند.( گاهی به منظور کنار هم قرار گرفتن ماهی و برنج از جلبک دریایی نوری به کار گرفته می شود.) هر سفارش 2 قطعه سوشی را شامل می شود.

*جلبک نوری، جلبک دریایی برشته شده و یا خشک شده است.*

 

  1. هوسوکامی (Hosokami)

در هوسوکامی از برنج بسیار کم و سوشی های نازک استفاده شده است که از قسمت بیرون با جلبک نوری رول شده اند. برای هر سفارش 6 قطعه کافی است.

  1. چیراشی(Chirashi):

چیراشی در واقع نوعی ماهی است که در کاسه به همراه برنج و دیگر مخلفات سرو می شود.

  1. اوراماکی (Uramaki):

در این نوع سوشی، مرحله رول کردن از بیرون بوده به گونه ای که جلبک در ظاهر آن دیده نمی شود، به همین علت افراد تمایل بیشتری به خوردن آن نشان می دهند. این نوع سوشی در آمریکا بسیار محبوب واقع شده است. 6 قطعه الی 8 قطعه در هر سفارش کافیست.

( اوراماکی به معنای رولی است که به صورت برعکس پیچیده شده است.)

مزایای سوشی:

  • به طور متوسط در هر سوشی 100 گرم ماهی مصرف می شود. ماهی سرشار از امگا 3 بوده که در جریان خون و محافظت از قلب نقش بسزایی دارد.
  • برنج مصرفی در سوشی به میزان مناسب و در حد کافی بوده که در درمان بیماری های گوارشی نظیر اسهال مؤثر است. همچنین برنج منبع بسیار خوبی از انرژی و پروتئین می باشد.
  • در سوشی از جلبک های دریایی خشک شده استفاده می کنند. جلبک دریایی دارای میزان زیادی مواد معدنی بوده و غنی از ید، مس، کلسیم، آهن و منیزیم است.(ید برای تیروئید بسیار مفید است.)
  • در کنار سوشی، از مواد خوراکی دیگری نظیر وسابی، زنجبیل و سس سویا نیز استفاده می گردد. وسابی ،خمیر سبز رنگی است که به واسطه دارا بودن ترکیباتی به نام ایزوتوساینایت، از خرابی دندان ها پیشگیری کرده و دهان را تمیز نگه می دارد. همچنین وسابی در جلوگیری از سرطان و ایجاد لخته های خونی نیز بسیار مؤثر است. سس سویا به پیشگیری از بیماری های عروقی، پوکی استخوان و سرطان کمک می کند. زنجبیل نیز در درمان بیماری های تنفسی و کاهش درد نفخ و دندان درد نقش دارد.

 

 

سخن آخر:

شما می توانید با تهیه تمام مواد لازم برای درست کردن غذاهای آسیای شرقی و سوشی از شمیران سوپر، لذت خوردن غذای فوق العاده و لذیذ با عزیزانتان را تجربه کنید و از طعم بی نظیر آن، در کنار مزایای بسیار زیاد و سودمند سوشی بهره مند شوید. برای  تهیه مواد مورد نیاز برای پخت سوشی، می توانید به بخش پخت و پز و خوراکی های آسیای شرقی سایت شمیران سوپر مراجعه نمائید.